Figyelem!Holnap reggel 8-tól Csütörtök reggel 8-ig gázszünet várható az alábbi településeken!

Figyelem!Holnap reggel 8-tól Csütörtök reggel 8-ig gázszünet várható az alábbi településeken!


Felháborodtak az emberek: két napig nem lesz gáz 15 Nógrád megyei településen

Karbantartási munkálatok miatt két napig nem lesz gáz 15 Nógrád megyei településen. A helyiek felháborítónak tartják, hogy a leállást akkorra időzítették, amikor sokan már fűtenének. A szolgáltató viszont azt közölte, hogy jogszabályi előírásoknak megfelelően történik a leállás. Az ATV Híradó riportja.

A Nógrád megyei Horpács is egyike azoknak a településeknek, ahol kedd reggel nyolc órától egészen csütörtök reggel nyolcig elzárja a gázt a szolgáltató. A polgármesteri hivatal értesítette a lakókat, azonban egyáltalán nem örültek a hírnek.

Molnár Zoltán Horpács polgármestere úgy fogalmazott, hogy sok negatív visszhangot kaptak a lakosoktól. "Nagyon sok az idős ember, akik kétségbe vannak esve, hogy két napig nem lesz fűtés, nem tudnak tisztálkodni. Több fiatal családunk van, akik szintén kétségbe esve kerestek meg, hogy hogy képzeli ezt a szolgáltató" - mondta a polgármester, aki hozzátette: a lakosok szerint nyáron kellett volna elvégezni ezeket a karbantartási munkálatokat.

Rétságon például pénteken a közösségi oldalakról tudták meg a legtöbben, hogy szünetelni fog a szolgáltatás. Itt a közintézmények fognak fűtés nélkül maradni, az is felmerült, hogy az iskolát és az óvodát is bezárják erre a két napra.

Az óvodában, ha minden rosszra fordul, akkor csak egy dolgot lehet tenni, hogy a gyerekeket mindenki tartsa otthon
- mondta Jávorka János, a Rétsági Polgárőr Egyesület elnöke az ATV Híradó stábjának.

Az érintett nógrádi településeken sokan nem értik, hogy a szolgáltató miért most végzi el a karbantartásokat. A Földgázszolgáltató Zrt közleményében azt írta, hogy jogszabályok szerint járnak el. Az érsekvadkerti gázátadóban mérés átalakítást végeznek a téli ellátás biztonsága érdekében.

Most ez kivételesen két napos. Nem tudjuk, hogy mi van a háttérben, nyáron szokott lenni. nem tudjuk mi van a háttérben. Bízunk benne, hogy nagyobb fennakadás nem lesz
- hangsúlyozta Sógor Gábor Ferencné.

Az ATV Híradó riportjából kiderült az is, hogy a szabályok szerint ilyen hosszú karbantartást csak a fűtési szezonon kívül végezhet a szolgáltató. Mivel hivatalosan ez csak október 15-én kezdődik, a munkákat elvégezhetik. A helyiek azonban úgy fogalmaztak, abban bíznak, hogy melegebb lesz, mint a múlt héten, és akkor nem fognak fázni.

A földgázszünet az összes felhasználót érinti az alábbi településeken: Borsosberény, Dejtár, Diósjenő, Drégelypalánk, Érsekvadkert, Horpács, Ipolyszög, Ipolyvece, Nagyoroszi, Nógrád, Patak, Pusztaberki, Szátok, Tereske és Hont, Parassapusztával együtt. A fogyasztókat arra kérik, hogy a gázszünet ideje alatt, a földgáz használatával ne kísérletezzenek, a főelzárót tartsák zárt állapotban a vezetékben lévő minimális nyomás megtartása érdekében.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap