Másodfokú riasztást adtak ki: brutális vihar jön, mutatjuk, hol

Másodfokú riasztást adtak ki: brutális vihar jön, mutatjuk, hol


Három megyében is másodfokú riasztást adtak ki. A zivatarokkal együtt megérkezik a lehűlés is.

Pénteken a csapadékrendszer fokozatosan kelet, északkelet felé vonul, majd mögötte átmeneti szünetet követően újabb záporos, zivataros gócok képződhetnek – figyelmeztetnek a meteorológusok. Az egész országban elsőfokú riasztás van érvényben, kivéve Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád megyében másodfokú riasztás van érvényben.


Egész nap erősen felhős, vagy borult, párás, foltokban ködös idő lesz. Délnyugat felől sokfelé várható eső, záporeső. 15 és 23 fok közötti értékeket mérhetünk, délkeleten lesz az enyhébb idő. A délnyugati, majd az északkeleti szél megerősödhet.

Szombaton hajnalban délen és keleten még több helyen lesz eső, majd északnyugat felől csökken a felhőzet. Párás, foltokban ködös lesz a levegő. 19-20 fok körül változik a csúcshőmérséklet – írja a Köpönyeg.

Vasárnap északnyugat felől hidegfront éri el hazánk térségét, melynek hatására elszórtan alakulnak ki záporok, illetve nagy területen fokozódik viharossá a szél. 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hétfőn felhőátvonulások lesznek, már csak néhol fordul elő futó zápor. 16 fok körül alakul a maximum. Az északnyugati szél viharos maradhat.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap