Most jött! Merényletet kíséreltek meg Putyin ellen! Bombatámadás érte a... - Mutatjuk a részleteket:

Most jött! Merényletet kíséreltek meg Putyin ellen! Bombatámadás érte a... - Mutatjuk a részleteket:


Bombatámadás érte a közelmúltban Vlagyimir Putyin orosz elnök páncélozott limuzinját, a merényletkísérlet miatt az elnök biztonságáért felelős szolgálat több emberét is letartóztatták – írta a Kreml-ellenes General SVR Telegram csatorn, bennfentes információkra hivatkozva.

A Daily Mailen megjelenő beszámoló szerint Putyin hazafelé tartott az öt autóból álló konvojával, amikor a támadás történt. A konvoj útját hirtelen egy mentőautó állta el, emiatt a konvoj lassítani kényszerült, majd amikor azt kikerülték, a Putyint szállító autó bal első kereke felől egy hatalmas robbanás hallatszott, majd füst szállt fel. A páncélozott autó azonban kibírta a robbanást, Putyin biztonságban hazajutott.

Az incidens kivizsgálását és az azzal kapcsolatos minden információt titkosítottak, és minden érintettet figyelmeztettek, hogy felelősségre vonják őket az információk terjesztéséért. Az elnök személyes biztonsági szolgálatának vezetőjét és több más személyt felfüggesztettek és őrizetbe vettek. Egy szűk kör tudott az elnök mozgásáról ebben a konvojban, és mindannyian az elnöki biztonsági szolgálat tagjai. Az incidens után hárman eltűntek, ugyanazok az emberek, akik az első autókonvojban voltak, hollétük, sorsuk jelenleg ismeretlen, a járművet, amelyben utaztak, üresen találták meg néhány kilométerre az incidens helyszínétől – írta a General SVR.

A General SVR orosz Telegram-csatornáról annyit lehet tudni, hogy rendszeresen állítólagos bennfentes információkat tesz közzé Putyinról és a Kremlről. Egyesek nem tartják megbízhatónak, mások szerint viszont ez az egyike a kevés Putyin-ellenes csatornának Oroszországban, amely betekintést nyújt a Kremlben zajló valódi eseményekbe.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap