Narancssárga riasztás: diónyi jég, 100 kilométeres szél, felhőszakadás - EZEKEN a területeken csaphat le hamarosan az ítéletidő:

Narancssárga riasztás: diónyi jég, 100 kilométeres szél, felhőszakadás - EZEKEN a területeken csaphat le hamarosan az ítéletidő:


Az Országos Meteorológiai Szolgálat utolsó szerdai közleménye szerint az egész országra riasztást adtak ki. Három megyére narancssárgát.

Az éjszaka folyamán érte el egy front hazánkat, szerdán az OMSZ a honlapján tette közzé: az egész országra riasztás lesz érvényben zivatarok miatt. Sőt, három megyére felhőszakadást jósolnak. “Csütörtök délelőttől egyre nagyobb területen lesznek alkalmasak a feltételek zivatarok kialakulásához, többfelé előfordulhatnak a nap folyamán” – kezdik a honlapjukon.


A TWN.hu információi szerint délután, illetve kora este az ország délnyugati, déli területein – egy negatívabb forgatókönyv esetén – heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyek rendszerbe is szerveződhetnek az este folyamán. “A zivatarok környezetében viharos széllökésre (60-80 km/h, heves zivatarok esetén ~90-100 km/h), jégesőre (1-3 cm, heves zivatarok esetén 2-4 cm) kell számítani, illetve az ismétlődő cellaátvonulásból rövid idő alatt lokálisan nagyobb mennyiségű (25-40 mm) csapadék is hullhat” – írja a meteorológiai szolgálat.


Az este folyamán északnyugat felől fokozatosan stabilizálódik a légkör, de elszórtan még késő este is lehet néhány gyengébb zivatar.

Forrás

A térd- és csípőfájdalmakban szenvedőknek el kell olvasniuk ezt!

 A CIKK IDE KATTINTVA OLVASHATÓ



A CIKK IE KATTINTVA OLVASHATÓ

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap