Rendkívüli bejelentés érkezett – Szeptembertől ennyit kell majd fizetni a védettségi igazolványért! SOKKOT fog kapni!

Rendkívüli bejelentés érkezett – Szeptembertől ennyit kell majd fizetni a védettségi igazolványért! SOKKOT fog kapni!


Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Varga Mihály pénzügyminiszterrel egyetértésben úgy döntött, hogy a védettségi igazolvány pótlásáért, cseréjéért szeptember elsejétől 3000 forintot kell fizetni.

A friss Magyar Közlönyben megjelent a Miniszterelnökséget vezető miniszter rendelete a védettségi igazolvány kiállításáért fizetendő igazgatási szolgáltatási díj részletes szabályairól.

Gulyás Gergely Varga Mihály pénzügyminiszterrel egyetértésben úgy döntött, hogy a védettségi igazolvány pótlásáért, cseréjéért 3000 forintot kell fizetni. (2000 forint az igazolvány előállítási költsége).

A pénzt Budapest Főváros Kormányhivatalának számlájára kell befizetni és a befolyt díjnak az igazolványok előállítási költségére vonatkozó részét negyedévente összesítik, utalják a Miniszterelnöki Kabinetiroda számlájára, hogy aztán az összeget a védettségi igazolványok előállítási költségének fedezeteként a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. használja fel.

A díjat akkor is meg kell fizetni, ha a kérelmező kérelmét visszavonja, azt a hatóság elutasítja, az eljárást megszünteti. Újra benyújtott kérelem esetén a díjat ismét meg kell fizetni.

A hiánypótlásra visszaadott kérelem újbóli benyújtásakor is újra fizetni kell.

Túlfizetésnél a díjtöbbletet hivatalból vagy kérelemre kell visszatéríteni.

A rendelet a kihirdetését követő 31. napon lép hatályba.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap