Rendkívüli nyugdíjemelést javasolnak: Ennyi lesz az összeg amit kapnak!!!

Rendkívüli nyugdíjemelést javasolnak: Ennyi lesz az összeg amit kapnak!!!


Az átlagnál alacsonyabb összegű nyugdíjban részesülő nyugdíjasok kiemelt támogatására tett javaslatot Korózs Lajos, az MSZP szociálpolitikusa, aki szerint novemberben 8-10 százalékos nyugdíj-kiegészítésre lesz szükség.

Az ellenzéki párt országgyűlési határozati javaslatot nyújt be, amelyben kezdeményezik, hogy a 13. havi ellátást és a nyugdíjprémiumot azonos összegben kapják az érintettek a rendelkezésre álló keretből – Korózs Lajos, a párt korábbi országgyűlési képviselője az MTI beszámolója szerint. Javasolta, hogy az átlagnyugdíjban vagy annál kisebb nyugdíjban részesülő nyugdíjasok a fűtési szezonban speciális rezsitámogatásra szóló utalványban részesüljenek, amelynek értéke legalább a havi tízezer forintot érje el.

A 2023. január 1. nyugdíjemelést az augusztusi, egyéves inflációnak megfelelő rátával emeljék, azaz ne a költségvetési törvényben elfogadott 5,2 százalékos, hanem 15,6 százalékos nyugdíjemelés legyen – mondta a politikus. Korózs Lajos a novemberi kiegészítő nyugdíjemelésről azt mondta, a nyugdíjasok – annak ellenére, hogy évközben volt egy kiigazítás – valójában hiteleztek a kormánynak.

A novemberi emelésnél az első nyolc hónap tényadatait és a várható infláció alakulását vegyék figyelembe. Ez azt jelenti, hogy novemberben 8-10 százalékos emelés kell, hogy legyen. A nyugdíjasinfláció ugyanis csaknem 16 százalékos – tette hozzá az ellenzéki politikus.

700 Ezer Ft személyi hitel igénylése, akár 3 perc alatt. Banki előminősítés, akár 1 óra alatt! Hitel, kölcsönigénylés itt:

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap