Szörnyű tragédia híre jött! Meghalt MAGYARORSZÁG egyik legismertebb... - ITT vannak a fájdalmas részletek:

Szörnyű tragédia híre jött! Meghalt MAGYARORSZÁG egyik legismertebb... - ITT vannak a fájdalmas részletek:


Leírhatatlan veszteség érte az Országos Mentőszolgálat közösségét, egyik munkatársukat veszítették el, közösségi oldalukon keresztül jelentették be a szomorú hírt.

Életének 61. évében hunyt el a Dél- Alföldi mentők egyik oszlopos tagja, Dr. Rotyis Mária, főorvos asszony. 1998-tól a Bács- Kiskun megyei Mentőszervezet vezető főorvosa lett, majd 2004-ben kérte az áthelyezését a Csongrád megyei Mentőszervezet állományába, majd a Szegedi Mentőállomáson teljesített kivonuló szolgálatot.

“Leírhatatlan veszteség érte az Országos Mentőszolgálat közösségét, amikor hajnalban, életének 61 évében elhunyt a Dél- Alföldi mentők karizmatikus ikonja, Dr. Rotyis Mária főorvos asszony. Fiatal orvosként 1987-től a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetében kezdte pályafutását, de az idegsebészetben és a traumatológiában is komoly szaktekintélynek számított a mindig segítőkész szakorvos, aki az orvostanhallgatók és szakasszisztensek képzésén túl a szakorvosképzés oktatójaként vált közismerté egész Magyarországon. Már rohamkocsin szolgált, miközben számtalan tudományos cikk szerzőjeként és kongresszusi előadóként is gyakran találkozhattunk vele. 2020-ban Lengyel Árpád szakmai elismerésben részesült. Pályafutása alatt megszámlálhatatlan életet mentett meg, miközben generációk tanulhatták meg tőle a segítő hivatást és a szakma iránti alázatot. A közösség “Marika nénijétől” most fájó szívvel búcsúznak a bajtársak. Isten nyugosztalja!”
– olvasható a Facebook- oldalukon.


Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap