Figyelem!!!Ha ilyen gázszámlát kap be ne fizesse!!!Mutatjuk

Figyelem!!!Ha ilyen gázszámlát kap be ne fizesse!!!Mutatjuk

Kedves Ismerősök!
Nagy valószínűséggel visszaélnek az MVM Next Zrt.nevével, és pénzt próbálnak meg kicsalni. Sárga csekken postai úton fizetem (mindig is úgy fizettem) az átalány díjas gázszámlát.Ami erre a hónapra már rendezésre került .17008 Ft a havi átalány díj. A tegnapi napon kaptam egy e-mailt (ami első látásra nem volt gyanús, mert az MVM volt a feladó), hogy a lenti linkre kattintva befizethetem a gáz számlát (13400 Ft,) a befizetési határidő 10.08. ,de a hozzá tartozó számla az nem volt sehol🙄

Nyilván ekkor már gyanús volt az egész….. Felhívtam az ügyfélszolgálatot,ahol megnézték a rendszerben, és bebizonyosodott,hogy ők biztos,hogy nem küldték ezt az e-mailt,ne fizessem be.

Ezt csak figyelem felhívásként szerettem volna közzétenni, hogy ha valaki ilyen levelet kap, és egyébként más módon pl.postai úton fizeti a számláját,akkor legyen körültekintő, és nehogy csalók áldozata legyen!



Az MVM az oldalán már jelezte, hogy a valótlan számlaértesítő vagy emlékeztető e-mailek gyakran részletekbe menően hasonlítanak a valódiakra. Ezek azonban olyan fizetési oldalakra irányítanak, ahol a csalók meg tudják szerezni ügyfeleik fizetési adatait, amelyekkel később visszaélhetnek.

Azt is írták, hogy az értesítő levél feladója az MVM Next online ügyfélszolgálat, de fontosabb ennél a megjelenített cím mögötti, nehezebben hamisítható valós e-mail-cím (amely egyes levelezőrendszerekben a kurzor odaillesztésére jelenik meg). Ez a földgázszámlákon az ugyfelszolgalat@online.mvmnext.hu.

Az MVM felhívja a figyelmet, hogy ha valaki arra gyanakszik, hogy adathalász-támadás célpontjává vált, továbbítsa az adathalasz@mvm.hu e-mail-címre az MVM vagy MVM Next nevében érkező gyanús e-mailt az esetleges csatolt számlával együtt. Minden egyes beküldés segíti a hatóságokkal szorosan együttműködést.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap