Itt a lista, ezeken a településeken zárnak be a posták

Itt a lista, ezeken a településeken zárnak be a posták


A Magyar Posta is durva takarékoskodásba kezd, több száz hivatalt zárnak be, és 300 munkavállalót el is küldenek. Most az is kiderült, pontosan melyek azok a települések, ahol bezárnak hivatalokat, és közzétették azt is, hová kell menniük a hoppon – és posta nélkül – maradt ügyfeleknek. Íme a pontos lista!

A Magyar Posta ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését az energiafelhasználás csökkentése érdekében, az irányítási és a szolgáltatási területeken történő átalakítások eredményeként pedig 300 munkavállalót érintő csoportos létszámleépítési szándékot jelentett be – ezt még tegnap, pénteken közölte az állami cég az MTI-vel.

Azóta a Magyar Posta közzétette, pontosan mely településeken melyik hivatalokat zárják be. A lista IDE KATTINTVA érhető el.

A listából amúgy jól látszik, hogy sem a főváros, sem egyes megyeszékhelyek, sem pedig a kistelepülések, aprófalvak egy része sem ússza meg a bezárásokat. Budapest mellett zárnak be békéscsabai, szegedi, debreceni, győri, miskolci, nyíregyházi, kecskeméti hivatalokat is, hogy a teljesség igénye nélkül a nagyobb településeket is említsük.

Hogy a bezárásokkal okozott kellemetlenségeket csökkentsék, a cég azt állítja, azon a 101 településen, ahol több szolgáltatóhely működik, a fennmaradó postahivatalok megemelt kapacitással, több ügyfélkiszolgáló pulttal fogadják majd az ügyfeleket. Azon a 109 településen, ahol nincs másik nyitva tartó posta, a szolgáltatások mobilposta segítségével lesznek elérhetők. A változás nem érinti a postai küldemények házhoz kézbesítését sem.
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap