Tudtad? Januártól otthon hagyhatod a forgalmit és a jogsit,íme a törvénymódosítás

Tudtad? Januártól otthon hagyhatod a forgalmit és a jogsit,íme a törvénymódosítás


Még 2021-ben látott napvilágot a hír, miszerint 2023-tól nem muszáj magunknál tartani jármű forgalmiját, miként vezetői engedélyünket sem. Miért jó ez és mit kell észben tartani a törvénymódosítással kapcsolatban?

A változtatással azt szeretnék elérni, hogy a közlekedőknek belföldi járművezetés során ne kelljen maguknál tartani az iratokat és azokat a rendőrök egyszerűen ellenőrizhessék a nyilvántartásból. Feledékenyebb motorosok is hasznot húzhatnak a megváltoztatott rendszerből, mivel ezután tuti nem bírságolják meg azért, ha otthon felejtik a kis zöld fecnit…

Fontos, hogy a módosítás egyedül Magyarországra vonatkozik, tehát amennyiben utunk külföldre sodor, 2023-tól is magunkkal kell vinnünk minden papírt.

Már egy ideje létezik a rendszer és jogos a felvetés, miért nem élesítették hamarabb? Bár működött az online lekérdezés, pont ennyire lehetett csak használni. Így adódott az a faramuci helyzet, hogy a rendőr ellenőrizhette az adataidat, online nem vonhatta be egyik iratot sem. Mivel azóta megvalósultak az informatikai fejlesztések, januártól már élvezhetjük az elvégzett munka gyümölcsét.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap