Na most kell felkötni a gatyát, KIDERÜLT, hogy milyen tél elé nézünk...

Na most kell felkötni a gatyát, KIDERÜLT, hogy milyen tél elé nézünk...


Mióta elszabadultak az energiaárak, és Európa attól retteg, nem lesz elég gáz a téli fagyok idején, mindenkit az a kérdés foglalkoztat: milyen idő várható idén ősszel és télen, mennyire lesz hideg, mennyit kell majd fűteni? A válasz eddig váratott magára, most azonban a Severe Weather közzétette a mostani télre várható előrejelzését. Íme a részletek! Hideg lesz-e, és ha igen, mennyire az idei ősz és tél? Az időjárás eddig is mindannyiunkat foglalkoztatott, ám most, hogy a rezsiárak elszabadulni látszanak, a rezsicsökkentés sem jár majd automatikusan a fogyasztásunk után, különösen fontos kérdés: mennyire lesz hideg az idei tél?

A Severe Weather elemzői elkészítették az idei őszre és a tél elejére vonatkozó előrejelzésüket, melyben pontos hőmérsékleteket ugyan nem közölnek – ez a nagy időtáv és a meteorológiai bizonytalanságok miatt nyilván lehetetlen is – de megpróbálnak választ adni arra, milyen tendenciák érvényesülnek majd az északi félteke időjárásában. Arra jutottak: EURÓPÁBAN AZ ÁTLAGOSNÁL MELEGEBB HŐMÉRSÉKLET VÁRHATÓ A KONTINENS NAGY RÉSZÉN. ŐSSZEL A KONTINENS NAGY RÉSZÉN NAGYNYOMÁSÚ RENDSZER FOG URALKODNI – írták.

A szervezet honlapján közzétett térkép azt mutatja: Európában a szeptember-október-novemberi időszakban várhatóan akár egy fokkal is magasabb átlaghőmérséklet lesz a jellemző, mint egy átlagos évben. Az alábbi grafikonon az látható, Magyarországon hogyan alakult a sokéves átlaghőmérséklet:Ami a csapadékmennyiséget illeti, a meteorológiai szervezet hozzáteszi:

Közép-, Nyugat- és Észak-Európa felett normál vagy nedvesebb időszakok várhatóak. Ugyanakkor Európa távoli délnyugati és délkeleti részén szárazabbak lesznek az időjárási viszonyok. Forrás:blikk.hu

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap