Orbán Viktor az éjjel rendeletet adott ki,ami mindenkit érint

Orbán Viktor az éjjel rendeletet adott ki,ami mindenkit érint


Este 11 órakor hatályba lépett a Magyar Közlönyben megjelent rendelet.

Az eredeti rendelet előírja, hogy a kormánynak az egyedi állami kezesség- és egyedi viszontgarancia-vállalásra történő felhatalmazásról szóló döntéseit a Magyar Közlönyben kell közzétennie valamennyi lényeges kikötéssel és feltétellel.

Az állami kezességvállalás előkészítésekor, beváltásakor azonban nem kell alkalmazni ezt, ha az egyedi állami garancia vállalására Magyarország energiaellátásának biztosításához kapcsolódóan kerül sor – szúrta ki a 24.hu.

Az egyedi állami garancia beváltásakor az államháztartásért felelős miniszter jár el a garanciaszerződésben foglaltak szerint. Az állami garancia adatairól – a kötelezettől kapott adatok alapján – ő tájékoztatja a naptári negyedévet követő hónap 20. napjáig elektronikus úton a Magyar Államkincstárt – áll a rendeletben.

Ezenkívül azokat a paragrafusokat sem kell alkalmazni a fenti esetben, amelyek az állami kezesség alapjául szolgáló szerződésnél szabályozták a pályáztatás szabályait, az egyedi állami kezességi szerződés feltételeit, mintáját, előírták, hogy az Államadósság Kezelő Központ előzetesen véleményezze a szerződések pénzügyi feltételeit, pontosították a jogosult nemzetközi fejlesztési intézmény, külföldi székhelyű hitelintézet esetében a tájékoztatási kötelezettséget.



Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap