Brutális bejelentés a magyar Lidl-től – mindenkit érint

Brutális bejelentés a magyar Lidl-től – mindenkit érint


A Lidl Magyarország Bt. visszahívta a 100 grammos kiszerelésű, sós ízesítésű Snack Day Bio lencsepálcikát, mert a termék nem jelölt glutént tartalmaz.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján felhívta a lakosság figyelmét, hogy a termék a gluténérzékeny fogyasztóknál allergiás reakciókat válthat ki, ezért esetükben a fogyasztása kerülendő. Ez valóban brutálisnak mondható bejelentés a Lidl-től.

A 2023. július 20-ai minőségmegőrzési idővel, illetve 341127 tételszámmal rendelkező lencsepálcikák bármely Lidl üzletbe visszavihetők, ahol a termék árát a vásárlást igazoló nyugta nélkül is visszatérítik – közölte az MTI.

Korábban akkor került szóba a vállalat a Naphire.hu-n, amikor felkerült az internetre egy videó arról, hogy még a máltai Lidl-ben is olcsóbb a tojás, mint a hazai kiskereskedelmi láncban.

A videót a Pénzcentrum vette észre és az látszik rajta, ahogy egy máltai vásárló a tojás árát mutogatja. Noha az infláció egész Európában, így Magyarországon is magas, az élelmiszer-infláció mértéke itthon kiemelkedik az uniós mezőnyből. Tojás például a Tescóban sem nagyon van már 120 forint alatt.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap