Orbán Viktor aláírta! Mi lesz velünk...? - Mutatjuk a részleteket:

Orbán Viktor aláírta! Mi lesz velünk...? - Mutatjuk a részleteket:


Orbán Viktor úgy határozott, nem dönt a közvilágításról, inkább az önkormányzatokra bízzák a feladat megoldását.

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint veszélyhelyzet idején az önkormányzatok rendeletben szabályozhatják a települések közvilágításának időtartamával és mértékével kapcsolatos kérdéseket.

A közvilágításról – a csütörtöktől hatályos, Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt új szabályozás szerint – Budapesten a közgyűlés, illetve a kerületek képviselő-testülete dönt.

Annyi a megkötés, hogy az önkormányzati rendeletben a közvilágításra vonatkozó helyi működési rendet közbiztonsági, vagyon- és személyvédelmi, valamint közútbiztonsági szempontokra figyelemmel kell megalkotni.

A rendelet szerint nem alkalmazható a közvilágítási üzemeltetési engedély, illetve semmis a villamosenergia-vásárlási vagy villamosenergia-vételezési szerződés mindazon rendelkezése, amely a közvilágítással kapcsolatos közbiztonsági kérdésben bármely szerv vagy hatóság jóváhagyását vagy véleményének beszerzését írja elő.

Orbán Viktor rendelete úgy fogalmaz, ezzel felhatalmazást kap a települési önkormányzat képviselő-testülete, közgyűlése, Budapest főváros és kerületei tekintetében a fővárosi közgyűlés, egyéb fővárosi terület esetében a fővárosi kerület képviselő-testülete arra, hogy a település közvilágításának időtartamával, illetve mértékével kapcsolatos kérdéseket rendeletben szabályozza – szúrta ki a 24.hu.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap