Fontos bejelentés: ez minden magyar családot és nyugdíjast érint, aki a pénzére vár

Fontos bejelentés: ez minden magyar családot és nyugdíjast érint, aki a pénzére vár


Megérkezett a várva várt bejelentés: megtudtuk, mikor utalja a Magyar Államkincstár a családi pótlékot és az elmelt nyugdíjakat.

Az elmúlt időszakban a hiperinfláció és az óriási áremelkedések miatt tűkön ülve várják a spóroló polgárok és nyugdíjasok, hogy mikor érkeznek a különböző utalások. Az alon.hu közlése szerint a családi pótlékot, a gyermekgondozást segítő ellátást, a gyermeknevelési támogatást, fogyatékossági támogatást és a vakok személyi járadékát

2022. november 3-án, csütörtökön utalja a Magyar Államkincstár.

Postai kifizetés esetén várhatóan pár nappal később érkezhet meg a pénz. A novemberi nyugdíjakat pedig jövő héten pénteken, november 11-én kapják meg az arra várakozók. A nyugdíjak esetében fontos megemlíteni, hogy januárig visszamenőleg a nyugdíjjal együtt fog érkezni az infláció miatti 4,5 százalékos nyugdíjkiegészítés, (ami egyébként a 13. havi nyugdíjra is érvényes) illetve a nyugdíjprémium is, amely 10 ezer forint lesz.

Ez átlagosan 70-80 ezer forinttal dobja majd meg a nyugdíjakat, ami sokat nyomhat a latba az ünnepi időszakot és a közeljövőben várható további inflációt megelőzően. Nemrég írtunk arról, hogy a KSH adatai alapján összességében az élelmiszerek árai az utóbbi évben 35,2 százalékkal emelkedtek. Leginkább a kenyér, a sajt, a tojás és a tészták árai ugrottak meg, de feltehetően ez a lista bővülni fog a közeljövőben. A kormány egyébként azt tervezi, hogy újabb hatósági áras termékeket jelent be, így lehetséges, hogy heteken belül érkezik az újabb árstop.

Pár hete Juhász László, a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának elnöke a Portfolio.hu-n így szólt az a nyugdíjemelések kapcsán:

„Ez nem elegendő. Vannak olyanok, akik már ma ott tartanak, hogy el kell dönteniük, hogy a rezsijüket fizetik ki, a gyógyszerüket veszik meg, vagy élelmiszert vegyenek. Mind a hármat nem tudják.”

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap