ITT vannak a kormány bejelentései a legfrissebb döntéseiről - EZEKRE a termékekre terjesztették ki az élelmiszerárstopot, de ez még nem minden, mert... - Mutatjuk a részleteket:

ITT vannak a kormány bejelentései a legfrissebb döntéseiről - EZEKRE a termékekre terjesztették ki az élelmiszerárstopot, de ez még nem minden, mert... - Mutatjuk a részleteket:


Mint az Orbán Viktor legutóbbi rádióinterjújából kiderült, kamatárstopról és újabb árstopról döntött a kormány az október 26-i kormányülésen, a Kormányinfón jelenthetik be a részleteket.

A miniszterelnök interjúját követően az Index több meg nem nevezett forrásnál is érdeklődött, mely termékeket fogja érinteni a kormány intézkedése. Az iparági források szerint minden valószínűség szerint a tojás és a burgonya lehet érintett, de többen a trappista sajt mellett is érveltek. Az eddigi kormányzati logikát követve a száraztészta és a rizs is érintett lehet, a kenyér viszont szinte biztosan nem lesz az élelmiszerárstopos termékek között.

Újabb két alapvető termékre terjeszti ki az élelmiszerárstopot:

- friss tojás

- burgonya

A friss tojás és az étkezési burgonya esetében az üzletben folytatott kereskedelmi tevékenység vagy csomagküldés esetén a bruttó kiskereskedelmi ár a 2022. szeptember 30. napján alkalmazott árnál nem lehet magasabb.

Gulyás Gergely arról tájékoztatott: december 31-ig döntöttek a rezsiárakról, a rendszerhasználati díj nem emelkedhet a lakossági fogyasztók számára a jövő évben sem, miután azonban az energia drágább lesz, magasabb áron tudnak vásárolni is, de az emelkedés nem jelenthet terhet a lakosságnak. A kormány azonban ezért extraprofit adót fog kivetni, 2022-ben 13 százalékban, 2023-ban pedig 10 százalékban állapítják meg az adókulcsot, ez mintegy 40 milliárd forint pluszt fog jelenteni a költségvetésnek.

Forrás

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap