Ez mindenkit érint! Változik a MÁV menetrendje holnaptól - ÍME

Ez mindenkit érint! Változik a MÁV menetrendje holnaptól - ÍME


Holnap lép életbe a MÁV-Volán-csoport új menetrendje. A szokásosan december második vasárnapjára időzített menetrendváltás a vasútvonalak mintegy harmadát érinti menetrendi vagy tarifális fejlesztésekkel, a Volánbusz számos távolsági és helyközi buszjáratának is módosul a menetrendje, a szentendrei, a gödöllői és a csömöri HÉV-vonalakon pedig apróbb változások lépnek életbe 11-étől.

Emiatt a közlekedési társaságok arra hívják fel utasaik figyelmét, hogy utazásuk előtt feltétlenül tájékozódjanak a járatok indulási idejéről. Idén mintegy 710 millió utazásról gondoskodott a MÁV-Volán-csoport, az új menetrend a korábbiaknál is utasközpontúbb szemléletet hordoz, és kihasználja a legújabb fejlesztéseket, valamint a cégcsoport integrációjának előnyeit – írja a mavcsoport.hu.

A MÁV-START menetrendjét az Építési és Közlekedési Minisztérium a MÁV-Volán-csoporttal közösen folyamatosan felülvizsgálja, hogy a gazdaságfejlesztési célokhoz és a társadalmi igényekhez igazítsák a vonatok közlekedését. A Volánbusznál az előzetesen meghirdetett változások nem lépnek érvénybe Gödöllő, Aszód, Bag és Tura térségében.

A régió érintett településeiről beérkezett utasjelzések, lakossági észrevételek felülvizsgálatának eredményeként az autóbuszközlekedés rendje változatlan marad.

Részletesen az új menetrendekről

Az új vasúti menetrendről részletes tájékoztatás már elérhető a www.mav.hu/ujmenetrend oldalon, a MÁV honlapján pedig a Belföldi utazás / Menetrendek / Közforgalmú menetrendek menüpontból. A vasúttársaság vonalankénti menetrendje kereshető az ELVIRA-ban és a MÁV alkalmazásban (december 11-ei vagy azutáni utazási napot kiválasztva).

A Volánbusz jelentősebb változásairól, valamint megyénkénti bontásban a kisebb módosításokról a busztársaság honlapján tudnak tájékozódni az utasok.

December 11-étől változik a H5-ös, a H8-as és a H9-es HÉV menetrendje. A H5-ös HÉV esetében tanítási időszakokban valamennyi munkanapon azonos időpontokban indulnak a vonatok. A menetrend a tanítási szünetek munkanapjain is egységessé válik, azonban – az utasforgalmi igényekhez igazodva – e két időszak menetrendje továbbra is eltér egymástól. A H8-as és a H9-es HÉV vonalon egyes vonatok indulási időpontjai kismértékben módosulnak.

A HÉV-menetrendek a bkk.hu/menetrendek weboldalon, a MÁV mobilalkalmazásban és a BudapestGO utazástervezőben is elérhetők.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap