Mi történhetett? Váratlan bejelentést tett a Magyar Posta

Mi történhetett? Váratlan bejelentést tett a Magyar Posta


A cég közölte, hogy korábban beígért csoportos létszámcsökkentés felülvizsgálták és nem kívánják végrehajtani.

Mint ismert, a Magyar Posta tavaly év végén jelentette be, hogy ideiglenesen szünetelteti 366 postahivatal működését, az irányítási és a szolgáltatási területekről pedig 300 munkavállalót elküldenek.

A 24.hu most azt írja, Oláh Lajos (DK) a gazdaságfejlesztési miniszternél rákérdezett arra, hogy hány embert bocsátottak el a munkahelyükről, valamint hogy milyen ütemben tervezik lebonyolítani a csoportos létszámleépítést. Nagy Márton helyett államtitkára, Fónagy János válaszolt a kérdésekre.

“A Magyar Posta Zrt. tavaly november 8-án kinevezett menedzsmentje a csoportos létszámcsökkentés szükségességét felülvizsgálta, és azt a korábban bejelentett szándékkal ellentétben a tervezett formájában nem kívánja végrehajtani. Erről az Üzemi Tanácsot már tájékoztatták” – írta az államtitkár, jelezve, hogy a cég vezetői ismét felülvizsgálják az irányítási-szolgáltatási szervezetek tekintetében a hatékonyságjavítási lehetőségeket és később döntenek a szükséges intézkedésekről.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter egyébként novemberben Balczó Barnabást jelölte ki a Magyar Posta Zrt. új elnök-vezérigazgatójának.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap