Az OTP felfüggeszti az ügyfelek számláit?Súlyos figyelmeztetést adott ki az OTP Bank az ügyfelek részére.

Az OTP felfüggeszti az ügyfelek számláit?Súlyos figyelmeztetést adott ki az OTP Bank az ügyfelek részére.


Súlyos figyelmeztetést adott ki az OTP Bank az ügyfelek részére.

Az elkövetkezendő hetekben az OTP Bank több tudásanyagot is közzé fog tenni a hivatalos közösségi oldalán annak érdekében, hogy az ügyfelek fel tudjanak készülni az internetes csalókra. Ugyanis egyre több módszerrel próbálkoznak hozzáférni a számlatulajdonosok kártyaadataihoz, a személyes adatokhoz, valamint az internetbankhoz tartozó belépési adatokhoz.

Az OTP Bank néhány napja már publikált egy ilyen videót, amiben elmagyarázzák az ügyfeleknek, hogy miként próbálkozhatnak az internetes csalók, de most egy külön figyelmeztetést is ki kellett adniuk annak érdekében, hogy senkinek se lophassák el az adataikat.

Ugyanis a csalók most a bank nevében számlafelfüggesztéssel fenyegetőznek, amire nyilván minden számlatulajdonos azonnal felkapná a fejét. Így aztán könnyen a csapdájukba is eshetünk, hiszen mindenki el akarná kerülni, hogy felfüggesszék a számláját. Mivel ez egy olyan súlyos felütés, az ügyfél sokszor nem is figyel oda, hogy pontosan milyen emailt is kapott, csak teszi, amit a leírtakban diktálnak neki, és mire észbe kapna, hogy valami nem stimmel, már késő.

Az OTP bank felhívása szerint az adathalász elektronikus levelek anélkül figyelmeztetnek felfüggesztéssel, hogy kifejtenék annak okát. Az elkövetők érzékeny adatokhoz is hozzáférhetnek, ha az ügyfelek az üzenetben elhelyezett linket követik.

A bank azt kéri az ügyfelektől, hogy soha ne válaszoljanak megbízhatatlan üzenetekre, és azonnal jelezzék a számlavezetőjüknek, ha csalók jutottak hozzá az adataikhoz.



Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap