Döbbenetes felvételek: gerendákkal együtt tépte le a ház tetejét a szél Celldömölkön

Döbbenetes felvételek: gerendákkal együtt tépte le a ház tetejét a szél Celldömölkön



Nem mindennapi szélvihar tombolt az országban, ami komoly károkat okozott. Több helyen épületek tetejét bontotta meg a néhol 100 kilométer per óra feletti szél. Berhidán egy kidőlt fa szakította le a villanyvezetéket, Celldömölkön pedig egy ikerház tetejét bontotta meg az erős szél. Csaknem a fél országra piros riasztást adtak ki, a tűzoltók alig győzik a kárelhárítást.

Celldömölkön egy ikerház a tetejét a gerendákkal együtt tépte le a szél és átrepültek a mellette lévő telekre. A lezuhanó törmelékek összetörték a szomszéd autóját. Az utcában élők pillanatok alatt összefogtak, hogy segítsenek a családnak.7

A helyenként akár 100 kilométer per órát is meghaladó széllökések országszerte jelentős károkat okoztak A Veszprém megyei Berhidán egy fa az útra dőlt, ami leszakította a villanyvezetéket, így itt is szükség volt a tűzoltók segítségére.

A katasztrófavédelem szerint délután előfordult, hogy országszerte 100 ezer fogyasztónál nem volt áram. Csaknem a fél országra piros riasztást adtak ki a viharos szél miatt és arra kérték az embereket, hogy ne mozduljanak ki otthonról. Volt, aki hazafelé tartott, de a Balatonnál még megállt hogy megnézze a hullámokat.

További részletek az RTL Híradó szombat esti adásában, amelyet 18 órától élőben követhet az rtl.hu-n.

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap