EBBEN a pillanatban érkezett! Mi történik itt? Nem sokkal ezelőtt földrengés rázta meg Romániát - ITT vannak a döbbenetes részletek:

EBBEN a pillanatban érkezett! Mi történik itt? Nem sokkal ezelőtt földrengés rázta meg Romániát - ITT vannak a döbbenetes részletek:


Az román Országos Földfizikai Intézet jelentette, hogy helyi idő szerint hétfőn délután négy óra 58 perckor egy Richter-skála szerint 5,2-es erősségű földrengés rázta meg Romániát.

A mozgást még Kolozsváron is érezni lehetett, ahol az eseményről beszámoló Transtelex szerkesztősége is található: „észleltük, bár a földrengés epicentruma 179 kilométerre volt a várostól” – írják.A földrengést 17 óra 21 perckor egy 3,0 erősségű utórengés követte. A katasztrófavédelmi főigazgatóság tájékoztatása szerint 17 óra 15 percig nem érkezett érkezett hívás a 112-es segélyhívón keresztül.

Egymás után érkeznek a földrengések és egyre közelebb... Egy héttel ezelőtt érkezett a szörnyű hír, miszerint Törökországban és Szíriában hatalmas földrengés volt, ami felbecsülhetetlen anyagi kárral és rengeteg áldozatokkal járt. A mai adatok szerint a földrengés halálos áldozatainak száma Törökországban elérte a 29 695-öt, míg Szíriában 3775 halottról tudni.

Tegnap pedig Grúziában mértek földmozgásokat: február 12-én helyi idő szerint 12.07-kor 4,4-es erősségű földrengés történt, majd ugyanebben a térségben egy 3,6-es erősségű.

A címlapfotó illusztráció

Forrás

AKTUÁLIS