ÉLETBEVÁGÓ riasztást adott ki az EON! A villanyszámlákat érinti – a TIÉDET IS! Mindenképpen tudj erről!

ÉLETBEVÁGÓ riasztást adott ki az EON! A villanyszámlákat érinti – a TIÉDET IS! Mindenképpen tudj erről!Miről ismerhetők meg a hamis számlaértesítő e-mailek?A csalók által küldött számlaértesítő e-mailek a hirlevel@e-on.com vagy hirlevel@eon.com, újabban a noreply@ügyfelszolgalat.hu címről érkeznek. (Az E.ON által kiküldött valódi számlaértesítő e-mailek esetében mindig a noreply@eon.com szerepel.) Az általunk elfogott mai levélben ugyanakkor a csalók már egy újabb címmel támadtak:

A csaló számlaértesítő e-mailekben a megszólítás: “Kedves vásárló!” vagy “Kedves Ügyfelünk!” (Az E.ON által kiküldött valódi e-mailek esetében “Tisztelt XY /szerződött ügyfél neve/” szerepel.)

Miről ismered fel a valódi levelet:Az E.ON által kiküldött valódi számlaértesítő e-mailek a noreply@eon.com címről érkeznek.Az E.ON az ügyfeleit mindig a saját nevével szólítja meg.

Az e-mail aláírása (Üdvözlettel: E.ON Ügyfélszolgálat) felett egy beágyazott Youtube videó található a bankkártyával történő fizetésről.Az E.ON valódi online ügyfélszolgálatának címe: https://e-portal.eon-hungaria.com/rhoodA fizetési felület címe, amennyiben E.ON oldaláról lép az ügyfél a Simple Pay fizető oldalára: https://e-portal.eon-hungaria.com/otpsimplepay/

A cég mindezek alapján kéri, hogy fogyasztói rendkívül alaposan ellenőrizzék e-maileket, amelyeket E.ON-osnak látszó feladótól kapnak, és csak akkor indítsák el a fizetési felület segítségével az átutalást, ha a fentiek alapján teljes bizonyossággal meggyőződtek arról, hogy a valódi E.ON-os e-portálon, illetve a valódi Simple Pay felületen tartózkodnak.-írja a Pénzcentrum.hu

Forrás

AKTUÁLIS