ITT a Lidl bejelentése! Brutálisat csökken 200 termék ára - ÍME a részletek:

ITT a Lidl bejelentése! Brutálisat csökken 200 termék ára - ÍME a részletek:


A Lidl Magyarországaz év eleje óta közel 200 termék árát csökkentette tartósan. Az intézkedésnek köszönhetően az érintett termékek akár 25 százalékkal olcsóbban beszerezhetőek – jelentette be a diszkontlánc hétfőn.

Az áruházlánc közleménye szerint 2023 január elsejétől folyamatos és tartós árcsökkentésbe kezdett, és ez idáig mintegy 200 termék árát mérsékelte. Az érintett árucikkek között helyet kaptak többek között sajtok és egyéb tejtermékek, gyümölcslevek, szendvics feltétek, valamint a mustár vagy akár a bacon is. Így például a rizs ára 11 százalékkal, a vegyes virágmézé 240 forinttal, míg a 400 grammos körcikkelyes sajt ára pedig 350 forinttal csökkent.

„Hosszú és nehéz tárgyalási periódus eredményének könyvelhetjük el, hogy számos termék esetében kedvezőbb beszerzési árakban sikerült megállapodnunk beszállítóinkkal. Januártól ez idáig 200 termék fogyasztói árát tudtuk csökkenteni, melyeknek mintegy fele legalább 5 százalékkal kerül kevesebbe, közel harmaduk esetében pedig 10-20 százalékkal mérsékeltük az árakat. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy a következő hónapokban újabb és újabb tartós árcsökkentéssel álljunk a magyar emberek, családok mellett” – idézik Tőzsér Juditot, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetőjét.

Árháború a diszkontláncoknál

Lapunk a múlt héten megírta, hogy először az Aldi, majd a Lidl is bejelentette, hogy csökkentette a vaj árát, és megtudtuk, hogy a Penny is meglépte ezt – ezek a láncok 20–25 százalékos árcsökkentést hajtottak végre egyes import, illetve magyar vajaknál. Az árcsökkenés oka az is, hogy olcsóbb lett a beszerzés.

Az Aldi saját bevallása szerint keresi a lehetőséget, hogy még több magyar és nemzetközi vajtermék árát vigye lejjebb, illetve bíznak abban, hogy a vajárak csökkenése csupán a kezdet, és a tejtermékeknél, illetve általában az élelmiszereknél is további árcsökkentések jöhetnek náluk. Hozzátették, a cég beszerzői most is azon dolgoznak, hogy minél több terméknél tudják tartósan csökkenteni az árakat.

A Penny Market szerint vannak olyan termékkategóriák, ahova előbb, vannak, ahova később érkezik meg a nemzetközi trendeknek megfelelő, a nemzetközi piacon már tapasztalható árcsökkentés lehetősége. A fogyasztói kosarak átalakulása az utóbbi fél évben szemmel látható.

Vizsgálódik a hatóság
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hatósági eljárásban vizsgálja az élelmiszer-kiskereskedelmi piaci szektort, valamint piaci jelzéseket értékel annak ellenőrzésére, hogy közrejátszhat-e versenyjogsértés vagy versenytorzulás az élelmiszerárak kiugró emelkedésében. Az egyes eljárások eredményeiről a GVH azok lezárulta után, haladéktalanul tájékoztatja a közvéleményt – jelentette be a hatóság január közepén.

Forrás

AKTUÁLIS