Időjárás: Jön a havazás, havas eső, de még jégeső is lehet EZEKEN a területeken:

Időjárás: Jön a havazás, havas eső, de még jégeső is lehet EZEKEN a területeken:


Csapadékos napok várnak ránk!

Péntek
Az ország döntő részén közepesen felhős ég mellett hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüthet. Az északkeleti, keleti tájakon viszont erősen felhős lesz az ég és ott gyenge eső is előfordulhat. Az Észak-Dunántúlon és Baranyában egy-egy zivatarra is számítani kell.Elsőfokú figyelmeztetés: Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! – Fotó: OMSZ

A szél élénk lesz, de a Dél-Dunántúlon és az Alföld délkeleti részén meg is erősödhet.

A maximum-hőmérséklet általában +11 és +17 fok között alakul.

Szombat

Az éjszaka megnövekszik a felhőzet, amely délelőtt szakadozni fog és az északi tájakon több órára kisüthet a nap. Délután ismét megnövekszik a felhőzet, sokfelé várható eső, zápor, főleg a déli országrészben jelentős mennyiségű csapadék is hullhat, sőt egy-egy zivatar sem kizárt. Délután észak felől csökken a csapadékhajlam. A szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik.

A minimum-hőmérséklet +2 és +9 között várható, a maximum-hőmérséklet +6 és +11 fok között valószínű.

Vasárnap

Többnyire erősen felhős, borult idő várható. Többfelé várható csapadék, amelynek zöme havas eső, havazás lesz, de főleg a délkeleti, keleti tájakon eső is várható. A szél sokfelé megerősödik.

A minimum-hőmérséklet -5 és +1 között valószínű, a maximum-hőmérséklet pedig 1 és 6 fok között alakul.

Forrás

AKTUÁLIS