Most érkezett! Menekíteni kellett az embereket Zalaegerszegen - Döbbenet ami történt:

Most érkezett! Menekíteni kellett az embereket Zalaegerszegen - Döbbenet ami történt:


„Robban a bomba!” – ezzel a szöveggel kapott e-mailt szinte az összes zalaegerszegi iskola ma délelőtt, ami miatt egymás után rendelték el a bombariadót az intézmények. Az ügyben lapunk elérte a Zala Vármegyei Rendőr-Főkapitányságot.

Bombariadó van a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban, a Zrínyi Miklós Gimnáziumban, az Ady Endre Általános Iskola és Gimnáziumban, valamint a Dózsa György Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában is – tudta meg a zala.frisshirek.hu az érintett zalaegerszegi diákoktól. A hatóságok már vizsgálják a helyszíneket, feltehetőleg összehangolt akcióról van szó.

Később kiderült, hogy összesen hét intézmény érintett:

az Ady Endre Általános Iskola és Gimnázium,
a Csány László Technikum,
a Dózsa György Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola,
a Ganz Ábrahám Technikum,
a Kölcsey Ferenc Gimnázium,
a Petőfi Sándor Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, valamint
a Zrínyi Miklós Gimnázium.

A lap úgy tudja, a gyerekeket először kiterelték a hideg udvarra, majd közölték velük, hogy haza lehet menni. Olyan is volt, aki testnevelésóráról egy szál pólóban volt kénytelen elhagyni az épületet. A szülőket még nem értesítették, a gyerekek hívogatják a szüleiket, arról is beszámolva, hogy a táskájuk, lakáskulcsuk a tantermekben maradt, ezért nem tudják, sem ők, sem a gyerekeket felügyelő tanárok nem tudják, mitévők legyenek.

A rendőrség válasza a Blikknek:
A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. február 7-én 8 óra 21 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum email üzenetet kapott, hogy hét oktatási intézményben bomba van.

A rendőrök azonnal az érintett helyszínekre vonultak, és szakképzett bombakutatókkal, valamint robbanószerkereső kutyák segítségével megkezdték az épületek átvizsgálását.

A bombariadóval érintett zalaegerszegi oktatási intézményeket a rendőrök szakképzett bombakutatókkal, valamint robbanószerkereső kutyák segítségével átvizsgálták. Egyik épületben sem találtak gyanús tárgyat, vagy robbanószerkezetet.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen elkövetővel szemben nyomozást indított.

Forrás

AKTUÁLIS