Nincs menekvés: akár 2 kilométerre is ellát a rendőrség új szupertraffipaxa,és ez még nem minden

Nincs menekvés: akár 2 kilométerre is ellát a rendőrség új szupertraffipaxa,és ez még nem minden


A leselejtezés helyett a felújítás mellett döntöttek a szakemberek és létrehozták a traffipaxok talán legerősebb változatát, mely garantáltan rettegésben tartja majd az autósokat.

A rendőrség munkatársai felkutatták és megtalálták azokat a szakembereket, akik képesek felújítani, sőt fejleszteni a Fáma III lézeres sebességmérőket, melyeket közel húsz évvel ezelőtt vásároltak az egyenruhások.

A módosított traffipaxok első mintapéldánya tavaly decemberben lett kész, és azóta megállás nélkül folyik a többi, sérült vagy leselejtezés előtt álló készülék javítása.

Az új szupertraffipaxok mérni tudják a szemből érkező és az elhaladó járművek sebességét is, álló-, és a GPS moduljuknak köszönhetően mozgó állapotban is.

Nagyon messzire ellátnak, akár 1800 méterre, az állóképek mellett mozgóképet is képesek rögzíteni memóriakártyára. Így a sebességmérésen túl egyéb szabálytalanságok dokumentálására is képesek – tilos jelzésen való áthaladás, záróvonal-átlépés. Működhetnek kézi-, vagy automata üzemmódban is – írja a kreszvaltozas.hu.

Forrás

AKTUÁLIS