Vészjósló diagnózis! Szervátültetésre vár Galambos Lajos?

Vészjósló diagnózis! Szervátültetésre vár Galambos Lajos?


Akármilyen nagy a baj, nem úszhatja meg a börtönt.

Mint már megírtuk, február 15-én börtönbe kellett volna vonulnia Galambos Lajosnak, akit 3 év 6 hónapra ítéltek közműlopási ügye miatt. A trombitás azonban továbbra is szabadlábon van, és lehet, jó ideig nem is fogja megkezdeni a büntetése letöltését. A kulcsszó: közvetlen életveszély. Erre hivatkozva nyújtott be ügyvédje, dr. Csontos Zsolt egy évnyi halasztási kérelmet.

Bár azt nem kívánták részletezni, milyen súlyos betegséget diagnosztizáltak nála, ő nemrég a Storynak elmondta: gyakran törnek rá fulladásos rohamok, tüdőtágulatban szenved, jelenleg Magyarország egyik legmodernebb tüdőgyógyászati osztályán kezelik.

A tüdőtágulat nem visszafordítható, de megfelelő kezeléssel általában szinten tartható. Súlyosabb esetben azonban – ami már közvetlen életveszélynek tekinthető – műtéti beavatkozásra an szükség vagy tüdőtranszplantációra is szükség lehet. Remélhetőleg, Lajcsi nincs ilyen rossz állapotban – írja a Story magazin, bár nehéz másra következtetni, ha az ügyvédje közvetlen életveszélyre hivatkozott a halasztást kérő beadványában.

A lap megkérdezte dr. Horváth Gábor büntető szakjogászt, hogy ilyen súlyos esetben Lagzi Lajcsi megúszhatja-e a börtönt, aki nemleges választ adott:

– Akár szervátültetésre is várhat, de akkor is az lenne az eljárás hogy bekerülne a kecskeméti börtönbe, és amennyiben a vizsgálatok kórházi kezelést igazolnak, onnan átkerülne a berettyóújfalusi Büntetés-végrehajtási Egészségügyi Központba, és megfelelő orvosi ellátás keretében várhatna tovább az operációra.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap