Elfogadták: itt a legújabb kormánytámogatás 6 hónapig jár a 160,000 Ft a családoknak!

Elfogadták: itt a legújabb kormánytámogatás 6 hónapig jár a 160,000 Ft a családoknak!


Utazás, lakhatás
A Kormány a háború és a szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is mindent megtesz a teljes foglalkoztatottság megvédése érdekében, ezért újabb 1 milliárd forint támogatást biztosít a mobilitás segítésére. Így idén is elérhető lesz az utazási- és lakhatási támogatás, valamint a közfoglalkoztatásból a versenyszférába program.

Utazási támogatást azok az álláskeresők vehetnek igénybe 6 hónapon keresztül, akik számára a felajánlott munkalehetőség esetében a munkavégzés helye eltér az állandó lakóhelyüktől.

Ha a munkavégzés helye 10-60 km közötti távolságban található, úgy minden teljes 10 km után a minimálbér 5 százalékának megfelelő összeg kapható. Lakhatási támogatás 6 hónapon át azok számára elérhető, akik munkavégzésének helye legalább 60 km-re található lakhelyüktől.

Az érintettek lakásbérletükhöz legfeljebb havi 162.400 Ft-ot vehetnek igénybe.

A közfoglalkoztatottak elsődleges munkaerőpiaci elhelyezkedésének ösztönzése érdekében újraindul a közfoglalkoztatásból a versenyszférába támogatás, a közfoglalkoztatásból kilépők havi 45.600 Ft elhelyezkedési juttatást vehetnek igénybe. A támogatás egészen addig jár, ameddig az érintettek közfoglalkoztatási jogviszonya fennállt volna.

Hol lehet jelentkezni?
A programokat a Gazdaságfejlesztési Minisztérium koordinálása mellett a vármegyei (fővárosi) kormányhivatalok és járási (fővárosi kerületi) hivatalok valósítják meg 2023. december 31-ig, a szükséges dokumentumok a foglalkoztatási portálon elérhetők.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap