Ha kiteszed a sarokba, többé nem jön elő a penész! Nálunk évek óta bevált!

Ha kiteszed a sarokba, többé nem jön elő a penész! Nálunk évek óta bevált!


A penészt sajnos nem kell bemutatni, számos lakásban és házban jön elő a probléma, hogy penészedik a fal, elsősorban az őszi és téli időszakban.

Legjellemzőbb oka, hogy a lakás páratartalma megnő a nem megfelelő szellőzés következtében, illetve, hogy hőhidak alakulnak ki az ingatlanban. Akár azt is mondhatjuk, hogy sokszor a modern hőszigetelés egyik nem kívánt hatása a penészedés.

A penész elleni harc célja elsősorban az kell legyen, hogy a penészedés fő okát megszüntessük. Ha ez nem (vagy csak a későbbiekben) lehetséges, még mindig van reménységünk: egyrészt a rendszeres szellőztetés, másrészt az alábbi megoldások:

Szódabikarbóna
Magába szívja a nedvességet, semlegesíti a szagokat. A penészedéssel érintett falfelületek, sarkok közelébe egy kis tálba helyezz szódabikarbónát, és a penészedés nem újul ki többé!

Só/Macskaalom
Hatékonyságban felveszi a versenyt a szódabikarbónával, ráadásul pár csepp illóolajat is csöpögtethetünk rá, így még illatosítóként is beválik. A sót akkor cseréljük ki, ha már túl sok nedvességet magába szívott.

Sólámpa
Helyezzük a lámpát az érintett sarokba, és volt, nincs penész!

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap