Tudtad? A fokhagyma az orchidea elixírje – Egyetlen hónap alatt akár 50 virágot is hoz, ha Ezt a módszert kipróbálod!

Tudtad? A fokhagyma az orchidea elixírje – Egyetlen hónap alatt akár 50 virágot is hoz, ha Ezt a módszert kipróbálod! 


Sosem gondoltad volna, hogy a fokhagyma lehet a legtökéletesebb tápszer az orchideád számára. Próbáld ki, és látni fogod, hogy szebben fog virágozni, mint eddig valaha. Többé nem lesz szükséged speciális virágtápra, a fokhagyma pedig mindig kéznél van, és ráadásul olcsó is. Azt biztosan tudtad, hogy a fokhagyma igen erős gyógyító hatással rendelkezik, de azt nem gondoltad, hogy az orchideát is képes virágzásra serkenteni. Próbáld ki a legtermészetesebb orchidea tápot.

Hozzávalók:
1 liter víz
3 cikk fokhagyma
egy befőttesüveg
1 borostyánkősav tabletta

Elkészítés:
1.Old fel a borostyánkősav tablettát a felforralt vízben, majd várj, míg kihűl.

2.Közben vágd apró darabokra, és zúzd szét a megtisztított fokhagymát, és öntsd rá a kihűlt levet. Öntsd a keveréket egy befőttesüvegbe, és hagyd állni 24 órán keresztül.

3.Másnap szűrd le a tápoldatot, és öntözd meg vele az orchideát, úgy, hogy töltsd egy nagyobb tálba, és állítsd bele az orchidea cserepét, hogy fel tudja szívni a szükséges tápot.

Néhány jótanács, amit mindenképp be kell tartanod, ha azt szeretnéd, hogy orchideáid szépen virágozzanak:

- biztosítsd számára a szükséges fényt, de vigyázz, hogy ne tedd közvetlenül tűző napra. Ha nincs napsütötte ablakpárkányod, akkor vásárolj szaküzletben speciális neonlámpát az orchidea számára.

- ha az ablakpárkányon tartod az orchideát, akkor mindenképp tegyél egy vékony függönyt az ablakra. 20-30 cm-re legyen az orchidea a direkt napfénytől. mindig átlátszó cserépbe ültesd az orchideát, hogy a léggyökerei megfelelően tudjanak fejlődni. A speciális ültető tőzegről se feledkezz meg!

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap