ITT a pontos dátum! Bejelentette a kormány! EDDIG marad az élelmiszer-árstop, valamint kötelező akciók jönnek a boltokban

ITT a pontos dátum! Bejelentette a kormány! EDDIG marad az élelmiszer-árstop, valamint kötelező akciók jönnek a boltokban


Gulyás Gergely közölte, hogy a háború miatt jelentős inflációs helyzet alakult ki. A kormány célja, hogy idén decemberre egy számjegyű legyen a drágulás, ezért június 30-ig maradnak az árstopok - jelentette be. Az nem merült fel a kormányban, hogy más termékekre is kiterjesszék az ársapkát.

Szentkirályi Alexandra a mai kormányinfón bejelentette, hogy a kormány rendeletben akciók meghirdetésére kötelezi az üzleteket július 1-jétől.

Az alapvető élelmiszereket 20 kategóriára (hús, zöldség, pékáru stb.) kell bontani, az áruházaknak pedig ezen termékcsoportok esetében heti legalább 10%-os akciót kell hirdetnie. Azaz az érintett kategóriák mindegyikében mindig legalább egy terméknek akciósnak kell majd lennie.

Az adott akciós termékeket az akciót megelőző 30 nap átlagos áránál legalább 10 százalékkal olcsóbban kell majd árulni, és ezt hetente meg kell tenniük az áruházaknak. Az akció azonban nem vonatkozhat árstopos termékekre.

A részletszabályok kidolgozása folyamatban van, várhatóan a jelentős bevétellel rendelkező élelmiszerláncokat fogja érinteni, a kisebb boltokat nem, és a rendelet legkésőbb július elsejétől léphet életbe.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap