Most kaptuk a megrendítő hírt! Meghalt Kordos Lászlóné - Nyugodjék Békében!

Most kaptuk a megrendítő hírt! Meghalt Kordos Lászlóné - Nyugodjék Békében!


A temetésről a család később ad tájékoztatást.

Életének 101. évében április 15-én, szombaton elhunyt Kordos Lászlóné Nagy Magdolna nyugdíjas pedagógus, iskolaigazgató, a Nevelők Háza vezetője, Miskolc és környéke kulturális életének fáradhatatlan, jelentős és szeretett alakja – közölte a széles körben ismert és elismert pedagógus gyermeke vasárnap.

Kordos Szabolcs a Blikknek eljuttatott közleményében azt írta, Nagy Magdolna 1922. október 25-én született Mezőcsáton, földművelő család gyermekeként. Pedagógusi pályafutását a mezőcsáti polgári iskolában kezdte, majd Miskolcon a Kossuth utcai (8-as számú) általános iskolában tanított. A Szeles utcai (9-es számú) általános iskolában évekig igazgatóként és tanárként egyaránt dolgozott.

– Élete legszebb feladatának az oktatás mellett a miskolci Nevelők Háza irányítását tartotta. A mai Színészmúzeum épületében Borsod megye 6000 pedagógusának továbbképzését, művelődését segítette. A Déryné utca pezsgő klubéletében színes programok, előadások, koncertek, szakmai találkozók várták a vidéki pedagógusokat és megfordult itt a kor kulturális életének színe-java. 1956. október végén Szabó Lőrinc és Illyés Gyula látogattak Miskolcra - Szabó Lőrinc és felesége még hetekig a család vendége maradt a Nevelők Házában – írta Kordos Szabolcs, hozzátéve:

Kordos Lászlóné férje, Kordos László szintén Miskolc szellemi életének jelentős szereplője, a Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettese és a Szabó Lőrinc Városi Könyvtár igazgatója volt. Fia, Kordos László geológus, egyetemi tanár, az egykori Földtani Intézet volt igazgatója.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap