Visszavonják a Pfizer és a Moderna koronavírus-vakcináinak engedélyét

Visszavonják a Pfizer és a Moderna koronavírus-vakcináinak engedélyét


Ez derült ki.

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) kedden engedélyezte az omikronra célzott koronavírus-vakcina második adagját idősebb felnőttek, valamint a gyenge immunrendszerrel rendelkezők számára – írja a a cikke alapján.

Az FDA egyúttal bejelentette azt is, hogy a jövőben a Pfizer-BioNTech és a Moderna újabb oltásai lesznek az új elsődleges koronavírus-vakcinák, ezért visszavonták a régebbi, a koronavírus eredeti változatára fejlesztett és optimalizált vakcinák sürgősségi felhasználási engedélyét.

Reméljük, hogy ez arra ösztönzi majd azokat az embereket, akik még nem kapták meg a bivalens emlékeztetőt, hogy fontolják meg az oltás beadatását – nyilatkozta dr. Peter Marks, az FDA Biológiai Értékelési és Kutatási Központjának igazgatója egy sajtótájékoztatón, hozzátéve: adataik szerint a legtöbb 65 év feletti amerikai még nem kapott emlékeztető oltást.

A 65 éves és annál idősebb emberek mostantól négy hónappal az első oltás után megkaphatják a frissített „bivalens” emlékeztető oltóanyag második adagját, míg a legyengült immunrendszerű emberek két hónap múlva kaphatnak még egy adagot a frissített oltóanyagból.

Forrás