Alig néhány óra múlva eléri Magyarországot az ítéletidő! Brutális jégeső tarolhatja le az ország EZEN részét: - Ha ITT él zárjon be mindent

Alig néhány óra múlva eléri Magyarországot az ítéletidő! Brutális jégeső tarolhatja le az ország EZEN részét: - Ha ITT él zárjon be mindent


Az országos időjárási előrejelzés szerint vasárnap marad a kellemes, meleg májusi idő, a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, de elszórtan kialakulhat zápor, zivatar.

A szél jobbára mérsékelt marad. Zivatarok mentén átmeneti szélerősödés előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között valószínű, de néhol akár a 29 fokot is elérhetjük. Késő estére 14 és 21 fok közé hűl le a levegő.

AZ ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT VASÁRNAP HAJNALBAN ISMÉT RIASZTÁST ADOTT KI ZIVATAROK MIATT. A veszélyjelzést 16 vármegyére adták ki – Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Zala.


A riasztás vasárnap éjfélig van érvényben, az előrejelzés szerint napközben erősen labilizálódik a légkör és több helyen is esély mutatkozik zivatarok kialakulására, legnagyobb eséllyel a déli és nyugati országrészben.

A ZIVATAROKAT APRÓ SZEMŰ JÉG ÉS ÁTMENETI SZÉLERŐSÖDÉS KÍSÉRHETI. Az alábbi időjárás-jelentő videóban bővebben is tájékozódhattok országunk időjárását illetően, nemcsak a következő 24 órára vonatkozóan, de abba is betekintést nyerhettek, hogy milyen időnk lesz a következő napokban.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap