Bomba hír! Most jött a váratlan bejelentés a nyugdíjasoknak - Még sincs veszve minden

Bomba hír! Most jött a váratlan bejelentés a nyugdíjasoknak - Még sincs veszve minden


A Pénzügyminisztérium szerint lehet visszamenőleges nyugdíjkorrekció, ha az infláció mértéke indokolja azt.

Péntek reggel érkezett a hír, miszerint biztossá vált, hogy nem lesz évközi nyugdíjemelés, így legkorábban – a törvényben is előírt, a valós inflációhoz igazított – a novemberi korrekcióval nőhet az idősek ellátása.

A Pénzügyminisztérium a Facebook-oldalán azonban nemrég megjelent egy pontosítás, amelyben azt írják, hogy januártól lehet visszamenőleges nyugdíjkorrekció, ha a 2023-as infláció mértéke ezt indokolja.

- Amennyiben az évközi adatok alapján azt állapítjuk meg, hogy a 2023-ra becsültnél magasabb lenne az éves várható általános, illetve nyugdíjas infláció mértéke – januártól visszamenőleg – nyugdíjkorrekciót hajtunk végre- írta Banai Péter Benő államháztartásért felelős államtitkár a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának küldött levelében.


Az államtitkár továbbá részletezi a nyugdíjas szervezetnek írt levelében, hogy a nyugdíjak 2010 óta a duplájára emelkedtek, vásárlóértékük pedig mintegy 20 százalékkal javult. Tavaly a nyugdíjprémium és a 13. havi nyugdíj kifizetése mellett a kormány két alkalommal is kiegészítő nyugdíjemelést hajtott végre. A háborús és szankciós válság ellenére idén év elején 15 százalékkal növelték a nyugdíjakat.

- Emellett a 2024-es költségvetésben is garantáljuk a jövő januári 6 százalékos emelés, a 13. havi nyugdíj, a gazdaság teljesítményétől függően a nyugdíjprémium kifizetésének összegét, ahogyan a nyugdíjasokat is segítő rezsicsökkentett árak védelmét is - olvasható a levélben, szúrta ki az ATV.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap