Rossz hírt kaptak a nyugdíjasok, súlyos döntést kellett meghoznia a kormánynak - Hiába várják, nem fog érkezni...

Rossz hírt kaptak a nyugdíjasok, súlyos döntést kellett meghoznia a kormánynak - Hiába várják, nem fog érkezni...


Elmarad az évközi nyugdíjemelés.

Mint ismert, a hazai nyugdíjasszervezetek már az év eleje óta azt kérik a kormánytól, hogy legyen egy évközi nyugdíjemelés, hogy megmaradjon a nyugdíjak vásárlóértéke, ugyanis a magas infláció az öregeket is nagyban sújtja.

Azonban a legfrissebb hírek szerint elmarad az évközi nyugdíjemelés, legkorábban a novemberi korrekcióval lesz majd inflációkövető az idősek nyugellátása. Az illetékes államtitkár szerint a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai nem támasztják alá a nyugdíjasszervezetek kérését.

Juhász László, a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának (NYUSZET) elnöke a Népszavának azt nyilatkozta, hogy az elszabaduló infláció miatt április közepén küldött levelet Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek, amelyben évközi kiegészítő emelést sürgetett, amire nemrég az államháztartásért felelős államtitkár válaszolt.

Banai Péter Benő azt válaszolta, hogy a KSH adatai nem támasztják alá a nyugdíjasok azon kérését, hogy az ellátásokat júniusban vagy júliusban év elejéig visszamenőleg emelje a kormány legalább 3 százalékkal.

A szakértő ugyanakkor ezzel nem ért egyet, szerinte indokolt lenne további 1,2, és 0,3, vagyis az idei 3 százalékkal számolva összesen 4,5 százalékos emelés is. Juhász kiemelte azt is, hogy a két plusz tétel tulajdonképpen a tavalyi és a 2020-as, inflációtól elmaradó nyugdíjemelés pótlása lenne. Végül hozzátette, idén az infláció már elvitte a januári nyugdíjemelést, sőt a 13. havi ellátást is.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap