ITT a honvédség felhívása! EZÉRT lepik ma el az utakat katonai konvojok az Alföldön

ITT a honvédség felhívása! EZÉRT lepik ma el az utakat katonai konvojok az Alföldön


Óvatosságra inti a közlekedő járműveket hétfőn az alföldi utakon a Magyar Honvédség. Debrecen és Táborfalva között nagyobb sebességgel, zárt hadrendben haladnak majd katonai járművek, konvojok.

Az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár május 8-án technikai átcsoportosítást hajt végre a két település között.

Mint írták, az átcsoportosítás miatt megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani az alábbi útvonalon: Debrecen–M35 autópálya–4. számú főút–M4 autópálya–405. számú út–M5 autópálya–Örkény–Táborfalva.

A Magyar Honvédség kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a járművek haladását kísérőjárművek biztosítják. Kérik a járművezetőket, hogy a katonai menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.

A Magyar Honvédség – a vonatkozó jogszabályokat betartva – törekszik arra, hogy az állampolgárok nyugalmát a lehető legkisebb mértékben zavarja – közölte a Magyar Honvédség a honlapján.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap