Kíméletlen idő éri el hazánkat hétfő délután - ITT kell özönvízszerű esőre és jégre számítani...AKI ITT él készüljön fel

Kíméletlen idő éri el hazánkat hétfő délután - ITT kell özönvízszerű esőre és jégre számítani...AKI ITT él készüljön fel


Többnyire visszatért a kellemes, napos, tavaszi időjárás, de sok helyen továbbra sem marad el a csapadék, s akár zivatarok is lehetnek: az Országos Meteorológiai Szolgálat számos vármegyére figyelmeztetést adott ki.

A mai időjárás Budapesten többnyire napos lesz, kevés fátyol- és gomolyfelhővel az égen. Délután kis eséllyel kialakulhatnak futó záporok, a keleti, északkeleti szél pedig időnként megélénkül. Délután a hőmérséklet 27 fok körül valószínű, estére 17 fok köré hűl le a levegő.

Az ország többi részén is sok napsütés várható, kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Helyenként lehetnek záporok, zivatarok, nagyobb eséllyel délen és nyugaton. A keleti, északkeleti szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében meg is erősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24-28 fok között alakul, estére 12-18 fok közé csökken a hőmérséklet.


Kedden is sok napsütésre számíthatunk néhány gomoly- és fátyolfelhővel. A nap második felében északnyugat felől megvastagszik a felhőzet, és szórványosan lehetnek záporok, zivatarok, főleg a nyugati, északnyugati országrészben. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz, csak zivatarok környezetében erősödik meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24-29 fok között várható – írja a met.hu.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap