Lecsapott a vihar Magyarországra! Budapestet már elverte! Jégesők és intenzív zivatarcellák tarolják le hamarosan EZEKET a területeket:

Lecsapott a vihar Magyarországra! Budapestet már elverte! Jégesők és intenzív zivatarcellák tarolják le hamarosan EZEKET a területeket:


Budapest felett dél előtt nem sokkal már gyülekeztek a sötét felhők, de az ország más települései felett is szemmel láthatóan lóg az eső lába.

Az OMSZ szerint pénteken elszórtan fordulhatnak elő zivatarok, erre kisebb esély az északi megyékben van, ott kisebb számossággal várható kialakulásuk. Az erősebb cellákat intenzív csapadékhullás (rövid idő alatt általában 10-25 mm), de elsősorban délnyugaton felhőszakadás (több, mint 25-30 mm) is kísérheti, valamint átmeneti viharos széllökés ( 60-70 km/óránál nagyobbaj), illetve jégeső (1-2 cm-t nem meghaladó átmérő) is előfordulhat környezetükben. Az esti órákban csökken a zivatarok száma, de várhatóan csak az éjféli órákat követően szűnnek meg mindenütt a déli és a keleti országrészben.

Az OMSZ szombat délelőtti, riasztási térképe:


Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap