Életveszélyben voltak a Balatonon a strandolók - Muszáj volt EZT meglépni

Életveszélyben voltak a Balatonon a strandolók - Muszáj volt EZT meglépni

A Balaton gyenesdiási partszakaszán a helyi önkormányzat kezdeményezésére a hatóságok idén is több mint száz, törvénytelenül elhelyezett veszélyes cölöpöt és egyéb tárgyat emeltek ki a tó vízéből.
A Keszthelyi TV beszámolója szerint a szakemberek most egy körülbelül 6 km-es partszakaszt vizsgáltak át, engedéllyel nem rendelkező horgászkarók után kutatva. Fából, vasból és egyéb fémből készült jelölőket is távolítottak el a Balatonból. Ezeket főként baleset-megelőzési szempontból kell megszüntetni, hiszen korábban tragédia is történt abból, hogy a víz alatt nem látszódó, illegálisan letett horgászkaróba beleesett valaki. Utóbiak ráadásul a vitorlások hajótestét is felsérthetik.

„A főszezonban nincs annál fontosabb, mint a vízbiztonság. A fürdőzők és vízi közlekedés biztonsága. Ebben próbáltunk segítséget kérni ismételten a két szervtől. Nagy örömünkre, rögtön elfogadták a meghívásunkat. A képviselő-testületünk előtte egy bejárást tartott, amelynek során megállapítottuk, hogy a tavaly felszedett 300 karóból legalább 50-60 visszakerült” – mondta Gál Lajos polgármester.
Az akció során a Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület, a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság, valamint a gyenesdiási és vonyarcvashegyi önkormányzat szakemberei összesen 150 – fából, vasból és egyéb fémből készült – veszélyes horgászati, halászati jelölőeszközt távolítottak el a Balatonból.



Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap