Ha ITT élsz, vidd fedezékbe az autódat és csukj be minden ablakot, mert kegyetlen ami jön - Durva jégesőre kell számítani EZEKEN a területeken

Ha ITT élsz, vidd fedezékbe az autódat és csukj be minden ablakot, mert kegyetlen ami jön - Durva jégesőre kell számítani EZEKEN a területeken

Kegyetlen, ami jön.

Ma marad a napos idő, de az északi-északnyugati tájakon erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Az északnyugati határ közelében késő délután néhol zápor, zivatar előfordulhat. napközben 32-38 fokos kánikulára készülhetünk.
Hétfőn egy gyenge hidegfront érkezhet, elszórtan hozhat záport, zivatart az ország északi felére. Az északi-északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatarok környezetében azonban viharos széllökések is lehetnek.

Éjszaka sok helyen alakulnak 20 fok fölött a minimumok. Délután pedig 31-39 fokos forróságra készülhetünk, délen lesz a legmelegebb.

Kedden a napos, gomolyfelhős időben csak néhol fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. Az északnyugati-északi szél többfelé lehet élénk, a Dunántúlon főként délelőtt erős. Napközben 30-36 fok valószínű.
Jégeső jön
Szerdán egy hullámzó hidegfront közelíti meg térségünket, így többfelé lehetnek záporok, zivatarok, helyenként heves zivatarok, melyekhez jégeső, felhőszakadás társulhat.

A szelet zivatarok környezetében erős, viharos lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 28 és 37 fok között alakulhat. A hidegfront hatására csütörtökre pár fokkal mérséklődhet a hőség, 27-33 fokos maximumokra számíthatunk. Sok lesz a napsütés, csak kevés helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi-északnyugati szelet többfelé élénk lökések kísérhetik.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap