Százezer ember gyógyszerellátása nincs biztosítva, mert megszűnik a gyógyszertári ügyelet - ITT vannak a részletek

Százezer ember gyógyszerellátása nincs biztosítva, mert megszűnik a gyógyszertári ügyelet - ITT vannak a részletek

Megszűnik a gyógyszertári ügyelet Vajszlón és Sellyén, amivel 100 ezer ember élete válik bonyolultabbá. Ügyeleti időben és hétvégenként ezentúl legalább 45 kilométert kell autóznia annak, akinek sürgősen valamilyen orvosi készítményre van szüksége. Az ATV Híradó riportja.
Megdöbbenve olvasta a város polgármestere, hogy augusztus 1-jétől megszűnik a gyógyszertári ügyeleti és készenléti szolgálat Sellyén és a szomszédos településen Vajszlón is. „Ez 38 települést életét érinti súlyosan, tartok tőle, hogy ez az első lépés, de nem a legsúlyosabb lépés, amit az egészségügyi kormányzati átalakítás fog jelenteni. Remélem jól átgondoltan és a lakosság érdekeit nem sértve tudják ezt véghezvinni” – fogalmazott Híradónknak Nagy Attila, a város polgármestere.

Nagyjából százezer lakost érint az intézkedés az Ormánságban. Farkaséknak három gyerekük van. Ha gyógyszerre vol szükségük, Páprádról 10 perc alatt Sellyén voltak. Azt mondják, ezzel az intézkedéssel lehetetlen helyzetbe hozzák a családokat. Van, hogy a gyereknek sürgősen kell a gyógyszer, de így, mire Pécsett megtalálják az ügyeletes patikát, az is legalább egy óra.
„Számomra ez egészen bosszantó Pécs is tőlünk 40 km teljesen mind1 melyik irányba indul az embert az hogy a közelben nincs gyógyszertár az szerintem minősíthetetlen”

– mondta Farkasné Bolna Bernadett, bár szerinte ők még szerencsések, mert a hosszabb utakat is be tudják vállalni, de aggódik az idősekért, akiknek nincs kocsijuk és éjszaka még a buszjárat sem üzemel.

Forrás