Letarolta a vihar Hevest és Borsodot! Óriási a pusztítás - EZ ITT nem egy külföldi ország, hanem Magyarország - ÍME a videók

Letarolta a vihar Hevest és Borsodot! Óriási a pusztítás - EZ ITT nem egy külföldi ország, hanem Magyarország - ÍME a videók

Más megyékben is előfordultak szupercellák.
Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből már több mint százhúsz bejelentés érkezett a hétfő délutáni viharos szél, felhőszakadás és heves zivatar miatt. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

A Heves megyei Verpeléten egy lakóház tetőszerkezetét rongálta meg egy kidőlt fa. Parádon, Recsken, Szilvásváradon, Mátraterenyén és Füzesabonyban az erős szél fákat csavart ki, ágakat döntött kerítésre, villanyvezetékre, háztetőkre, valamint járdákra és közutakra.
Borsod-Abaúj-Zemplénben szintén kidőlt fák és letört faágak eltávolítása ad munkát a tűzoltóknak. Kistokajon és Ózdon is villanyvezeték szakadt le, amely szikrázott, ezért a tűzoltók az áramszolgáltatót is értesítették. Több településről is érkeztek már bejelentések elektromos vezetékekre, utakra, autókra, házakra zuhant faágakról, amelyeket a tűzoltóknak kell eltávolítaniuk – közölte az OKF.

A viharról készült videókat IDE KATTINTVA tekinthetik meg
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap