MOST ÉRKEZETT: Óriási a puszítás! Brutális rombolást végzett a vihar az országban - Sajnos még nincs vége, mert...

MOST ÉRKEZETT: Óriási a puszítás! Brutális rombolást végzett a vihar az országban - Sajnos még nincs vége, mert...

Heves zivatarok veszélye miatt az észak-keleti vármegyében a legmagasabb, harmadfokú (piros) riasztásokat is kiadta az Országos Meteorológiai Szolgálat!!
Több mint 70 riasztás érkezett a katasztrófavédelemhez Nógrád megyében, azt követően, hogy hétfő délután lecsapott a vihar a régióra – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-t.

A tűzoltók többségében kidőlt fákat, leszakadt faágakat távolítanak el a közutakról, épületekről és járművekről. Az intenzív csapadék és az erős szél fákat döntött ki, ágakat szakított le. Több helyen a közúti közlekedést akadályozzák a félbetört fák, de akadnak olyan helyek, ahol a villanyvezetéken fennakadt ágak eltávolításához kérték a tűzoltók segítségét.
Szécsényben, az Ifjúság úton lehasadt egy fa ága, amely megrongált egy kerítést és egy gázcsövet. A 22-es főúton, Salgótarján és Etes között több helyen kidőlt fák, letört ágak akadályozzák a közlekedést. Dorogházán, a Dózsa György úton lakóházra dőlt egy fa. További riasztások érkeztek Salgótarján, Mátraterenye, Nemti, Kazár, Etes és Bátonyterenye településekről is, áll a közleményben.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint a Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyék egyes járásaiban hevesebb zivatar kialakulására kell számítani, a zivatarokat kísérő szél, jégeső is jelentős kockázatot jelent.

A meteorológiai szolgálat közölte: estig elsősorban és nagyobb számban az ország északi felén alakulnak ki és sodródnak be zivatarok, de elvétve másutt sem lehet kizárni kialakulásukat. Az északkeleti tájakon heves zivatarok is előfordulnak károkozó széllel. A zivatarokhoz viharos, 60-80 kilométer/órás széllökések, 1-2 centiméteres jéggel járó jégeső, és helyenként felhőszakadás is társulhat. A heves zivatarokat 2-3 centiméteresnél nagyobb jég és 90-100 kilométer/óra feletti szélroham kísérheti.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap