Lecsapott a gyilkos jégeső: Elhullott gólyákat, macskákat, lovakat és szarvasokat hagyott maga után a pusztító jégeső - ITT vannak a felvételek

Lecsapott a gyilkos jégeső: Elhullott gólyákat, macskákat, lovakat és szarvasokat hagyott maga után a pusztító jégeső - ITT vannak a felvételek

Elhullott gólyákat, macskákat, lovakat és szarvasokat hagyott maga után a pusztító keddi jégeső.

Brutális jégeső csapott le a napokban Németországra, teniszlabda méretű jég esett a bajor tartományban. A vihar nem csak az autókat és az épületeket rongálta meg, de az állatállományt is megritkította.
A Bild információi szerint csak Bad Tölz-Wolfrathausen járásban legalább 18 szarvast, valamint számos kacsát és csirkét ölt meg a pusztító vihar. Az óriási, 8 centiméter átmérőjű jégtömbök egy lónak olyan súlyos sérüléseket okoztak, hogy a karámjában el kellett altatni.
Nagyon valószínű, hogy sokkal több elhullott állat van még, amiket nem találtak meg
– közölte a városháza egyik alkalmazottja.



Szakértő szerint, ha az ilyen viharok gyakoribbá válnak, az nagyon kritikus következményekkel járhat a vadon élő madarakra nézve, hiszen az eső miatt átázott tollazatukkal nehezebben repülnek. Ilyenkor hajlamosak ülve megvárni a vihar végét, azonban, ha jég is hullik, akkor emiatt már nem tudnak biztonságba vonulni. A madárvédelmi szövetség eddig 25 elhullott gólyáról és szalonkáról számolt be a Bildnek, azonban a vihar elől két házimacska sem tudott már elmenekülni, az ő testüket gazdáik találták meg.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap