Szíjjártó Péter jelentette be - Hétfőtől jelentős könnyítéseket vezetnek be...ÍME a tudnivalók

Szíjjártó Péter jelentette be - Hétfőtől jelentős könnyítéseket vezetnek be...ÍME a tudnivalók

„Szélesebb körben igényelhetik hétfőtől a vállalatok a beruházási támogatásokat” – jelentette be Facebook-oldalán Szijjártó Péter.
A külgazdasági és külügyminiszter posztjában felidézte: az elmúlt három esztendőben egymást követő globális válságok ellenére a magyar gazdaság sorra döntötte a rekordokat:
megdőlt a foglalkoztatotti, az export- és a beruházási rekord is.
Mint írta, az idei esztendő is hasonlónak ígérkezik: az export 10 százalék feletti növekedése mellett az év első hét hónapjában eddig több mint 3000 milliárd forint értékben születtek beruházási döntések, ami a tavalyi első héthavi érték három és félszeresét jelenti. Ezek a beruházások több mint 11 ezer új munkahelyet hoznak létre, ami 50 százalékos növekedést jelent egyetlen év alatt.
A miniszter szerint a kormány feladata továbbra is biztosítani azt, hogy a magyar gazdaság a jövőben is növekedési pályán tudjon maradni, ezért „hétfőtől jelentős könnyítéseket vezetünk be a beruházási támogatások rendszerében.”

Csökken a minimálisan elvárt beruházási volumen, így a kisebb vidéki településeken már 1,2 milliárd forintos beruházáshoz is igénybe vehető lesz a támogatás, az eddigi 4 milliárd forint helyett. Ezzel számos magyar tulajdonú vállalkozás számára is megnyílik a lehetőség, hogy akár 50 százalékos támogatást kapjon fejlesztéseihez.

Szijjártó hozzátette: emellett egyszerűsödik a támogatásokhoz kapcsolódó biztosítéki rendszer, és a jövőben Budapesten is támogathatóvá válnak megújuló energiatermelésre vonatkozó beruházások. „Mindezek mellett pedig Magyarország egész területén elérhetővé válik egy újfajta támogatás a környezetet kímélő gazdaságra történő átállást segítő stratégiai beruházásokhoz” – zárja bejegyzését a tárcavezető.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap