1 perce érkezett! Lövések dördültek a Balatonnál - ITT vannak a részletek:

1 perce érkezett! Lövések dördültek a Balatonnál - ITT vannak a részletek:

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. közleményben tájékoztatta a fonyódi lakosokat és a nyaralókat a kárókatonák riasztásával kapcsolatban.
"A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. az általa üzemeltetett Fonyód-Zardavári halastavakon haltermelési tevékenységet végez. A mezőgazdasági termeléssel, halászati tevékenységgel szoros összefüggésben van a nagy kárókatonák riasztására használt gázágyúk üzemeltetése, hasonlóképpen, mint ahogy szőlő ültetvényekben és gyümölcsösökben is alkalmazzák azokat más állatok ellen" - áll a közleményben. Hozzátették azt is, hogy a berendezést a halállomány védelme érdekében használják, a gazdasági károk megelőzésének céljából a Fonyód 0194/2 hrsz. számú külterületi ingatlanon. Társaságunk rendelkezik a Somogy Vármegyei Kormányhivatal által kiállított hatósági engedéllyel a nagy kárókatona riasztásához és gyérítéséhez. Az engedély alapján 6 és 18 között 15 percenként 3 lövés adható le" - írja az Infostart. Azonban az engedélyezettnél kevesebb lövésszámmal éltek.
"A gázágyú jelenleg nem üzemel. A reggeli-esti időszakban, illetve mikor nem indokolt a gázágyú használata, személyes jelenléttel igyekszünk a kárókatonákat távol tartani a halastavaktól, ami jóval hosszabb munkaidőt követel meg kollégáinktól" - olvasható még.

Ekkor is hallható lehet néhány, sörétes fegyverből leadott lövés.

"Természetesen törekszünk Fonyód város lakosságának minimális zavarására, ezért a gázágyú nem a város irányába adja le a lövést, valamint azokban az időszakokban, mikor nem indokolt a használata, kikapcsoljuk" - zárulnak a sorok.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap