Brutális 7-es erősségű földrengés volt az éjszaka - Óriási károkról és halottakról érkeztek hírek

Brutális 7-es erősségű földrengés volt az éjszaka - Óriási károkról és halottakról érkeztek hírek

A Richter-skála szerinti 7-es erősségű rengést mértek...
Nincsenek szavak: legkevesebb 296 ember életét vesztette abban a 7-es erősségű pusztító földrengésben, mely péntek éjjel hatalmas pánikot és károkat okozott Marrákesben és több más marokkói városban – derül ki az előzetes hivatalos adatokból. A rabati székhelyű geológiai központ arról számolt be, hogy a rengés a Richter-skála szerinti 7-es erősségű volt, és az epicentruma az ország középső részén fekvő Al-Hauz tartományban volt, a turistaváros Marrákestől délnyugatra. „Az előzetes adatok szerint a földrengés 296 ember halálát okozta Al-Hauz, Marrákes, Uarzazate, Azilal, Sisaua és Tarudant tartományokban” – áll a minisztérium közleményében. Ugyanezen forrás szerint 153 ember megsérült és kórházba került. A marokkói média szerint ez a legerősebb földrengés, amely eddig a királyságot sújtotta.
A hatóságok „minden szükséges erőforrást mozgósítottak a beavatkozáshoz és az érintett területek megsegítéséhez” – tette hozzá a belügyminisztériumi közlemény.

A közösségi oldalakon keringő képek és szemtanúk beszámolói szerint a földrengés több városban is jelentős károkat okozott. Marrákes mellett a fővárosban, Rabatban, Casablancában, valamint Agadirban is érezték a rengést, ami pánikot keltett a lakosság körében. A közösségi oldalakon közzétett képek szerint sokan az utcára menekültek ezekben a városokban, attól tartva, hogy házaik összedőlnek.

Az internetezők által közzétett fotókon és videókon nagy törmelékdarabok láthatók a marrákesi Medina negyed utcáin. De készültek fényképfelvételek a lezuhanó törmelékek által összezúzott autókról is. Az interneten közzétett képek szerint a híres Marrákes központjában egy minaret erősen megrongálódott, két ember megsérült. A marrákesi regionális egészségügyi központ felhívta a lakosokat, hogy az emberek szombaton adjanak vért a sérültek számára. A pusztító földrengés nyomairól videót közölt a FoxNews amerikai hírtelevízió:Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap