Ebben a pillanatban jött! Most közölték a hírt! Benedek Miklósról van szó

Ebben a pillanatban jött! Most közölték a hírt! Benedek Miklósról van szó

Benedek Miklós lett a Nemzet Színésze Balázsovits Lajos július 19-i halála után.

Összegyűltek szerda délután a Nemzeti Színházban a Nemzet Színészei. A 11 tagú tanács Balázsovits Lajos július 19-i halála után új tagot választott a soraiba. A Nemzeti Színház Facebook-oldalán közölte: Benedek Miklóst választották a Nemzet Színészének.
A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, egyetemi docens, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának tagja. 1969-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Szinetár Miklós osztályában, majd a Nemzeti Színházhoz szerződött. 1983-tól húsz évig volt a Katona József Színház, később hat évig ismét a Nemzeti Színház tagja. 1992-től tizenöt évig oktatott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. A kilencvenes években a Magyar Színészkamara ügyvivője volt. A nagy sikerű Budapest Orfeum című zenés darab szellemi atyja. Számos előadást rendezett, köztük Heltai Jenő, Molnár Ferenc és Shakespeare darabjait. 2011 óta játszik az Orlai Produkció előadásaiban - írták munkásságáról.

A Nemzet Színészei jelenleg: Lehoczky Zsuzsa, Molnár Piroska, Szacsvay László, Bodrogi Gyula, Jordán Tamás, Almási Éva, Csomós Mari, Tordy Géza, Udvaros Dorottya, Cserhalmi György, Király Levente és Benedek Miklós.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap