Felfoghatatlan tragédia! Rengetegen gyászolják a vízbe fulladt kiváló magyar zenészt Balázst

Felfoghatatlan tragédia! Rengetegen gyászolják a vízbe fulladt kiváló magyar zenészt Balázst

M. Balázst mindenki ismerte Veszprémben, a helyiek emléktáblát szeretnének állítani neki.

A 46 éves férfi holttestét péntek délután találták meg Balatonkenesén, a helyi kikötőben. Egyelőre nem tudni, hogyan történt az eset, Balázs vélhetően rosszul lett a balatoni fürdőzés közben, ez okozhatta sokak szerint a tragédiát.
A 46 éves veszprémi áldozatot, M. Balázst emberek százai ismerték és szerették, még akkor is, ha közülük sokan csak futólag: a férfi ugyanis haláláig a város híres utcazenésze volt. A veszprémiek közül szinte nincs is olyan ember, aki ne futott volna össze Balázzsal. Mindenki kedvelte őt a településen, mint mondták: Balázs örömmel zenélt, ikonikus alakjává vált a városnak:

- Ő csak zenélt, mosolygott és örömöt csempészett mások életébe. Mindig jobb kedvünk lett tőle, nagyon kedves, mosolygós ember volt, látszott, hogy szereti, amit csinál: szeret zenélni az embereknek.

- mesélte egy családanya. Egy másikuk hozzátette, a gyerekekkel is nagyon rendes volt a férfi.
- Mindig játszott nekik gyerekdalokat, a Paff, a bűvös sárkányt és társait, nagyon szerették őt a gyerekek is. Szinte hozzá tartozott az utcaképhez, még ismeretlenül is hiányozni fog. Mindig feldobta az embert, még egy rossz napon is, amikor csak rohantunk át az aluljárón

- mondta a másik anyuka. Egy férfi elmondta, hogy sosem beszéltek, mégis mindig arra vette az irányt, amerre Balázs játszott, hogy belehallgasson a játékába.

- Imádta a zenét, szeretett játszani, az én napom pedig csak jobb lett egy picit, ha belehallgattam. Még úgy is, hogy nem beszéltünk, így nem ismertem valójában. Megszakad a szívem, nagyon fog hiányozni a mindennapokból - mondta a férfi.

A helyiek egy emberként gyászolják a népszerű zenészt, úgy tudjuk, azt tervezik, hogy emléktáblát is állítanak majd ott, ahol naponta játszott.

A rendőrség közigazgatási eljárás kereteiben vizsgálja a tragédia körülményeit.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap